SYAHADAN – 𝐒𝐢𝐥𝐚𝐭 𝐅𝐢𝐥𝐦 | 𝐅𝐈𝐍𝐀𝐋 𝐓𝐫𝐚𝐢𝐥𝐞𝐫 𝐎𝐟𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥

0🅿🆁🅾🅳🆄🅲🅴🆁 ► 𝗧𝗿𝗶𝗹𝗶𝗼𝗻 𝗠𝗮𝗿𝗸𝗲𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗦𝗱𝗻 𝗕𝗵𝗱
🅰 🅵🅸🅻🅼 🅱🆈 ► 𝗗𝗮𝘁𝘂𝗸 𝗗𝗿 𝗙𝗮𝗶𝗿𝘂𝘀 𝗛𝘂𝘀𝘀𝗮𝗶𝗻 & 𝗛𝗮𝗹𝗶𝗺 𝗛𝗮𝘀𝘀𝗮𝗻
🅿🆁🅾🅳🆄🅲🆃🅸🅾🅽 ► 𝗔𝗿𝗸𝗶𝗮𝗻 𝗦𝘁𝘂𝗱𝗶𝗼
https://www.facebook.com/arkianinternationalstudio​
https://www.instagram.com/arkianinternationalstudio/
.
SY▲H▲D▲N adalah sebuah filem silat yang di hasilkan dengan kerjasama 𝗣𝗲𝗿𝘀𝗲𝗸𝘂𝘁𝘂𝗮𝗻 𝗦𝗶𝗹𝗮𝘁 𝗞𝗲𝗯𝗮𝗻𝗴𝘀𝗮𝗮𝗻 𝗠𝗮𝗹𝗮𝘆𝘀𝗶𝗮 (𝗣𝗘𝗦𝗔𝗞𝗔) di bawah penerbitan syarikat 𝗧𝗿𝗶𝗹𝗶𝗼𝗻 𝗠𝗮𝗿𝗸𝗲𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗦𝗱𝗻 𝗕𝗵𝗱.
.
PESAKA Malaysia merupakan gabungan pelbagai perguruan silat di seluruh Malaysia. Seni silat di Malaysia juga telah mendapat pengiktirafan oleh 𝗣𝗲𝗿𝘁𝘂𝗯𝘂𝗵𝗮𝗻 𝗣𝗲𝗻𝗱𝗶𝗱𝗶𝗸𝗮𝗻, 𝗞𝗲𝗯𝘂𝗱𝗮𝘆𝗮𝗮𝗻 𝗱𝗮𝗻 𝗦𝗮𝗶𝗻𝘁𝗶𝗳𝗶𝗸 𝗣𝗲𝗿𝘁𝘂𝗯𝘂𝗵𝗮𝗻 𝗕𝗮𝗻𝗴𝘀𝗮-𝗕𝗮𝗻𝗴𝘀𝗮 𝗕𝗲𝗿𝘀𝗮𝘁𝘂 (𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢) sebagai 𝙒𝙖𝙧𝙞𝙨𝙖𝙣 𝘽𝙪𝙙𝙖𝙮𝙖 𝙏𝙞𝙙𝙖𝙠 𝙆𝙚𝙩𝙖𝙧𝙖 𝙆𝙚𝙢𝙖𝙣𝙪𝙨𝙞𝙖𝙖𝙣 (𝙄𝙣𝙩𝙖𝙣𝙜𝙞𝙗𝙡𝙚 𝘾𝙪𝙡𝙩𝙪𝙧𝙖𝙡 𝙃𝙚𝙧𝙞𝙩𝙖𝙜𝙚 𝙄𝙣 𝙃𝙪𝙢𝙖𝙣𝙞𝙩𝙮) milik negara.
.
𝗙𝗶𝗹𝗲𝗺 𝗦𝗶𝗹𝗮𝘁 yang berbentuk akademik ini akan 𝗺𝗲𝗻𝗴𝗲𝘁𝗲𝗻𝗴𝗮𝗵𝗸𝗮𝗻 𝗮𝘀𝗽𝗲𝗸 𝗯𝘂𝗱𝗮𝘆𝗮 𝗽𝗲𝗻𝗴𝗮𝗺𝗮𝗹 𝗶𝗹𝗺𝘂 𝗦𝗶𝗹𝗮𝘁 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗺𝗲𝗿𝗮𝗻𝗴𝗸𝘂𝗺𝗶 𝗳𝗮𝗹𝘀𝗮𝗳𝗮𝗵 𝗵𝗶𝗱𝘂𝗽, 𝗮𝗱𝗮𝗯, 𝗮𝗱𝗮𝘁, 𝗮𝗸𝘀𝗶 𝘁𝗲𝗺𝗽𝘂𝗿, 𝗽𝗲𝗿𝗺𝗮𝗶𝗻𝗮𝗻 𝘀𝗲𝗻𝗷𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗮𝗻 𝗹𝗮𝘁𝗶𝗵𝗮𝗻 𝗯𝗲𝗿𝗸𝗮𝗶𝘁𝗮𝗻 𝗦𝗶𝗹𝗮𝘁. Kos pembikinan Filem Syahadan ini 100% menggunakan pembiayaan persendirian.
.
Filem ini juga dibintangi oleh pelakon lama yang berpengalaman dan mempunyai latar belakang persilatan. Filem ini adalah arahan 𝗗𝗮𝘁𝘂𝗸 𝗗𝗿 𝗙𝗮𝗶𝗿𝘂𝘀 𝗛𝘂𝘀𝘀𝗮𝗶𝗻 (𝗙𝗗𝗔𝗠) dan Pengarah Fotografi serta Penulis, 𝗛𝗮𝗹𝗶𝗺 𝗛𝗮𝘀𝘀𝗮𝗻, menampilkan 𝗝𝘂𝗮𝗿𝗮 𝗦𝗶𝗹𝗮𝘁 𝗗𝘂𝗻𝗶𝗮 𝗶𝗮𝗶𝘁𝘂 𝗣𝗲𝘀𝗶𝗹𝗮𝘁 𝗡𝗲𝗴𝗮𝗿𝗮 saudara 𝗝𝘂𝗳𝗳𝗲𝗿𝗶 𝗔𝗹-𝗝𝗮𝗺𝗮𝗿𝗶 sebagai 𝗽𝗲𝗹𝗮𝗸𝗼𝗻 𝘂𝘁𝗮𝗺𝗮. Manakala pelakon tambahan terdiri daripada para 𝗮𝘁𝗹𝗲𝘁 𝗽𝗲𝘀𝗶𝗹𝗮𝘁 𝗻𝗲𝗴𝗮𝗿𝗮 𝗱𝗶𝗯𝗮𝘄𝗮𝗵 𝗠𝗮𝗷𝗹𝗶𝘀 𝗦𝘂𝗸𝗮𝗻 𝗡𝗲𝗴𝗮𝗿𝗮 (𝗠𝗦𝗡) seperti 𝗙𝗮𝘂𝘇𝗶 𝗞𝗵𝗮𝗹𝗶𝗱, 𝗠𝗼𝗵𝗱 𝗧𝗮𝗾𝗶𝘆𝘂𝗱𝗱𝗶𝗻 𝗛𝗮𝗺𝗶𝗱, 𝗦𝗮𝘇𝘇𝗹𝗮𝗻 𝗬𝘂𝗴𝗮, 𝗠𝗼𝗵𝗱 𝗦𝘆𝗮𝗳𝗶𝗾 𝗜𝗯𝗿𝗮𝗵𝗶𝗺, 𝗡𝗮𝘀𝗵𝗿𝘂𝗹 𝗘𝗱𝘇𝗮𝗺 𝗔𝘀𝗿𝗶 dan 𝗠𝘂𝗵𝗮𝗺𝗺𝗮𝗱 𝗦𝗵𝘂𝗸𝗿𝗶𝗹𝗹𝗮𝗵 𝗕𝗮𝗱𝗿𝗶𝗹𝗹𝗮𝗵.
.
Dalam filem ini juga di undang penampilan khas iaitu Y.Bhg Datuk Wira Hj Megat Zulkarnain, Presiden PESAKA Malaysia yang memegang watak sebagai Mahaguru Silat.
.
𝗦𝗜𝗡𝗢𝗣𝗦𝗜𝗦 𝗙𝗜𝗟𝗘𝗠 𝗦𝗬𝗔𝗛𝗔𝗗𝗔𝗡
Syahadan mengisahkan tentang seorang remaja bernama Omar yang hidup tanpa matlamat yang sebenar. Ini menyebabkan ayahnya terpaksa menghantar Omar ke kampung untuk dibaiki akhlaknya menjadi insan yang berguna kepada masyarakat melalui kaedah persilatan.
.
Omar pada mulanya menentang dan tidak berminat mempelajari silat. Namun hatinya terbuka setelah gurunya Pak Daud berjaya menumpaskan empat orang samseng yang bersenjata di warung Kak Milah.
.
Di sepanjang sesi latihan silat bersama Pak Daud, Omar terpaksa berhadapan dengan cabaran latihan fizikal dan mental untuk membina jatidiri sebagai orang silat.
.
Setelah berjaya mewarisi ilmu persilatan, suatu hari Omar berdepan dengan kumpulan samseng yang merupakan sindiket penculikan kanak-kanak yang diketuai oleh Zed Punk.
.
Berjayakah Omar menumpaskan kumpulan samseng berkenaan?
.
𝐂𝐎𝐏𝐘𝐑𝐈𝐆𝐇𝐓 / 𝐇𝐀𝐊𝐂𝐈𝐏𝐓𝐀
This video is intended for promotional proposes only and may not be sold, rented or reproduced by any party. Any unauthorised used of this video is prohibited by applicable law. The content in this video may not be available for all platforms nor in all countries.
_________________________________________________________________________
Video ini bertujuan untuk promosi dan tidak boleh dijual, disewa atau diterbitkan semula oleh mana-mana pihak.
Sebarang penggunaan klip video tanpa kebenaran adalah salah disisi undang-undang. Kandungan di dalam video ini tidak tersedia untuk semua platform atau di semua negara.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Bitcoin (BTC) RM124,260.92
Ethereum (ETH) RM8,717.72
Tether (USDT) RM4.58
BNB (BNB) RM1,402.55
USD Coin (USDC) RM4.58
XRP (XRP) RM2.40
Binance USD (BUSD) RM4.58
Cardano (ADA) RM1.72
Solana (SOL) RM96.95
Dogecoin (DOGE) RM0.332409
Polkadot (DOT) RM24.21
Polygon (MATIC) RM4.15
Lido Staked Ether (STETH) RM8,711.63
Shiba Inu (SHIB) RM0.00004
Dai (DAI) RM4.57
TRON (TRX) RM0.388461
Avalanche (AVAX) RM66.60