Karyawan Berjaya Kumpul Dana Lebih RM100 Ribu Menerusi Penganjuran Makan Malam Amal “The Legends”

0

Majlis Makan Malam Amal “The Legends”, anjuran Persatuan Karyawan Malaysia (Karyawan), yang berlansung di Grand Ballroom di Dewan Perdana Felda, Kuala Lumpur semalam berjaya mengumpul dana lebih RM100,000 untuk menyokong artis veteran yang menghadapi masalah mengharungi cabaran hidup.

Majlis Makan Malam Amal ‘The legends’ anjuran Karyawan menampilkan persembahan hebat dari barisan penyanyi-penyanyi lagenda seperti Datuk Khadijah Ibrahim, Rahimah Rahim, Datuk Awie dan Dato’ Ramli Sarip.

karyawan-berjaya-kumpul-dana-lebih-rm100-ribu-menerusi-penganjuran-mak

Konsert itu menampilkan persembahan yang menggembirakan oleh beberapa artis paling ikonik Malaysia. Antaranya ialah Datuk Khadijah Ibrahim, Rahimah Rahim, Datuk Ramli Sarip, dan Datuk Awie. Penghibur berpengalaman ini membawa tenaga dan keghairahan mereka ke pentas, menawan penonton dengan lagu-lagu hits mereka yang malar segar.

Matlamat utama acara itu adalah untuk mengumpul dana secara konsisten untuk membantu artis veteran yang mungkin bergelut kerana usia, kecacatan atau kesusahan lain.

Karyawan bergiat aktif dalam menjaga kebajikan ahli persatuan yang dalam kesusahan terdiri dari golongan belakang tabir, individu yang terlibat secara lansung dan tidak lansung dalam pelbagai aktivtii karya seni di Malaysia.

Datuk Freddie Fernandez, Presiden Karyawan, melahirkan rasa terima kasih atas sokongan padu daripada para penderma. “Ini merupakan konsert pertama Karyawan sejak wabak COVID-19 melanda negara kita,” katanya. “Kehadiran yang ramai dan barisan artis yang cemerlang melebihi jangkaan kami.”

Makan Malam Amal "The Legends"
VIT’S turut menyumbang sejumlah RM50,000 sebagai usaha membantu Karyawan.

Semasa makan malam amal tersebut, VIT’S, jenama makanan segera tempatan yang terkenal, telah mengambil inisiatif positif dengan membantu memberi bantuan dana sejumlah RM 50,000 kepada Karyawan.

Selain itu juga, VIT’S telah mengambil satu lagi langkah untuk membantu ahli persatuan ini dengan berkolaborasi bersama penyanyi legenda tanah air, Datuk Khadijah Ibrahim dan menghasilkan sebuah produk Kerjasama iaitu “Ramen Asam Laksa Ibu”.

Apa yang membuatkan hidangan ini lebih istimewa ialah bagi setiap pembelian RM1.00 akan disumbangkan kepada tabung Karyawan. Kerjasama antara VIT’S dan Datuk Khadijah Ibrahim ini bertujuan untuk menggabungkan inovasi masakan dengan keprihatinan serta belas ehsan masyarakat.

Bagi mereka yang ingin merasai hidangan yang lazat ini dan menyumbang kepada usaha itu, “Ramen Asam Laksa Ibu” boleh didapati melalui Kedai Tik Tok vits__official. Dengan menikmati ramen berperisa ini, orang ramai dapat terus menyokong artis yang memerlukan.

Source link

Leave A Reply
Bitcoin (BTC) RM290,709.16
Ethereum (ETH) RM16,037.77
Tether (USDT) RM4.72
BNB (BNB) RM2,721.79
USDC (USDC) RM4.71
XRP (XRP) RM2.25
BUSD (BUSD) RM4.72
Cardano (ADA) RM1.86
Solana (SOL) RM651.04
Dogecoin (DOGE) RM0.591016
Polkadot (DOT) RM27.80
Polygon (MATIC) RM2.69
Lido Staked Ether (STETH) RM16,028.82
Shiba Inu (SHIB) RM0.000085
Dai (DAI) RM4.71
TRON (TRX) RM0.573022
Avalanche (AVAX) RM120.24