SAMSUNG MEMBAWA KEHIDUPAN MAMPAN KE TAHAP SETERUSNYA DI CES 2023

0

Pameran CES pertama bermula pada tahun 1967, dengan 250 peserta pameran dan 17,500 peserta di New York City. Sejak itu, CES telah berkembang lebih daripada 10 kali ganda dan kini merangkumi kedua-dua industri teknologi tradisional dan bukan tradisional. 

Saban tahun Samsung menyertai CES dan tampil dengan inovasi terkini dan maju kehadapan. Baru-baru ini, Samsung berkongsi tentang bagaimana kita boleh mencapai kehidupan mampan dari rumah sambil menjaga alam sekitar. Inovasi baharu ini membuka lebih banyak cara untuk pengguna menjimatkan tenaga, mengurangkan kos dan mengurangkan kesannya terhadap alam sekitar

Samsung Electronics Co., Ltd. baru-baru ini mengumumkan inovasi yang direka untuk membawa era baharu kehidupan mampan. Dengan perkhidmatan seperti SmartThings Energy menetapkan piawaian baharu untuk kecekapan isi rumah, peralatan rumah Bespoke terbaharu Samsung memperkasakan pengguna untuk menjimatkan tenaga dan wang. 

Bersama-sama dengan teknologi termasuk kitaran cucian baharu dan penapis yang mengurangkan pelepasan mikroplastik daripada mesin basuh dengan ketara, kemajuan terbaharu Samsung menjadikannya lebih mudah berbanding sebelum ini bagi pengguna untuk mengurangkan kesan mereka terhadap alam sekitar dan menyokong kesihatan planet ini.

“Teknologi yang kami perkenalkan di CES 2023 meletakkan kemampanan sebagai teras pengalaman pengguna,” kata Moohyung Lee, EVP dan Ketua Pasukan R&D Perniagaan Perkakas Digital di Samsung Electronics. “Cita-cita kami adalah untuk menjadi jenama perkakas yang paling cekap tenaga di seluruh dunia, dan produk serta perkongsian terkini kami akan membantu menjadikan kehidupan mampan satu realiti untuk lebih ramai orang dan lebih ramai komuniti.”

SMARTHINGS MEMAKSIMUMKAN PENJIMATAN TENAGA

Dengan lebih 80 juta peranti yang disambungkan, platform SmartThings terus berkembang sambil membuka lebih banyak cara untuk pengguna mengurangkan jejak karbon mereka di rumah.

Kini, Mod Tenaga AI SmartThings Energy lebih berkuasa berbanding sebelum ini, menawarkan sokongan untuk lebih banyak peranti dan kawasan dan lebih banyak penjimatan tenaga yang ketara. Ini termasuk sehingga 15% lebih penjimatan untuk peti sejuk yang serasi, sehingga 20% untuk penghawa dingin yang serasi dan sehingga 35% untuk pencuci yang serasi pada kitaran terpilih.

PENSIJILAN SMART HOME ENERGY MANAGEMENT SYSTEMS  (SHEMS) PERTAMA INDUSTRI

Usaha Samsung untuk memperkaya dan mengembangkan SmartThings Energy telah mengetuai Agensi Perlindungan Alam Sekitar (EPA) A.S. untuk menganugerahkan Samsung pensijilan Sistem Pengurusan Tenaga Rumah Pintar (SHEMS) pasaran besar-besaran pertama dalam industri. Pensijilan ini mengiktiraf peralatan dan perkhidmatan rumah pintar yang mengurus dan mengautomasikan peranti yang disambungkan untuk membantu pengguna mendapatkan cerapan tentang penggunaan tenaga mereka, dengan itu memberi inspirasi kepada tingkah laku penjimatan tenaga, mengurangkan kos dan membantu memudahkan langkah tindak balas permintaan yang meminimumkan tekanan pada grid.

EPA juga telah menganugerahkan pensijilan 260 ENERGY STAR® perkakas rumah model asas Samsung, termasuk 43 pengiktirafan “Paling Cekap”. Samsung ialah peneraju lama dengan lebih sedekad kepimpinan anugerah ENERGY STAR, dan jarang menerima Anugerah Komitmen Korporat ENERGY STAR yang berprestij.

SAMSUNG MEMBAWA KEHIDUPAN MAMPAN KE TAHAP SETERUSNYA DI CES 2023

MENJADIKAN RUMAH SIFAR BERSIH SEBAGAI REALITI – MENAWARKAN ISI RUMAH KECEKAPAN TENAGA TERUNGGUL

Untuk memperkasakan lebih ramai orang menikmati kebebasan tenaga di rumah, Samsung telah melancarkan fasa seterusnya inisiatif rumah sifar bersihnya: Projek Bandar Pintar. Bekerjasama dengan Sterling Ranch dan rakan kongsi teknologi lamanya Siemens, Projek Bandar Pintar akan membantu menubuhkan Sterling Ranch sebagai komuniti perumahan mampan terancang induk yang direka untuk menempatkan 30,000 penduduk di Littleton, Colorado.

SAMSUNG MEMBAWA KEHIDUPAN MAMPAN KE TAHAP SETERUSNYA DI CES 2023

SmartThings Energy akan berfungsi sebagai aplikasi interaktif utama penduduk untuk memantau data, dengan peralatan Samsung menawarkan cerapan masa nyata kepada penduduk tentang penggunaan tenaga, air dan gas asli mereka. Di seluruh komuniti, panel solar dan bateri isi rumah akan menghasilkan dan menyimpan tenaga, manakala peralatan cekap tenaga mengurangkan kuasa dan memantau penggunaan air untuk menjimatkan sumber. 

Bersama-sama dengan penyelesaian infrastruktur pintar dari Siemens yang dipasangkan dengan rumah pintar dan penyelesaian pengoptimuman tenaga daripada Resideo Technologies, teknologi Samsung akan memudahkan penduduk Sterling Ranch menikmati gaya hidup bersih-sifar.

Kerjasama Samsung dengan Resideo, melangkaui Projek Bandar Pintar. Samsung dan Resideo sedang meneroka peluang untuk menyepadukan peralatan Samsung dengan penyelesaian grid pintar Resideo untuk menghubungkan pelanggan dengan program pengurusan tenaga di California dan Texas. 

Pada masa hadapan, kerja ini boleh membantu menjadikan lebih banyak komuniti grid pintar bersedia dengan mengembangkan tawaran tindak balas permintaan terbaik dalam kelas Resideo dan mengoptimumkan penjimatan SmartThings Energy.

MENANGANI MIKROPLASTIK TERUS DENGAN TEKNOLOGI “KURANG MICROFIBER”

Walaupun mengurangkan kesan peranti dan rumah adalah penting untuk mewujudkan masa depan yang mampan, risiko lain yang jelas dan terkini terhadap alam sekitar memerlukan perhatian kita. Selama lebih setahun, Samsung dan Patagonia telah bekerjasama untuk menangani cabaran penumpahan mikroplastik semasa proses cucian dan mencemarkan lautan dan badan air lain.

Kitaran dan Penapis Kurang Microfiber baharu Samsung adalah produk daripada kerjasama itu. Satu kejayaan dalam memerangi mikroplastik, Less Microfiber Cycle mengurangkan pelepasan mikroplastik sehingga 54%. Kini tersedia di Eropah, kitaran itu akan dilancarkan kepada mesin basuh yang serasi di Korea mulai Februari tahun ini dan di AS tidak lama lagi.

SAMSUNG MEMBAWA KEHIDUPAN MAMPAN KE TAHAP SETERUSNYA DI CES 2023

Seperti Kitaran Kurang Microfiber, penapis mesin basuh yang baru dibangunkan oleh Samsung dan Patagonia berpotensi memberi impak sebenar kepada kesihatan ekosistem akuatik. Penapis Microfiber Kurang mengurangkan pelepasan mikroplastik dengan menghalangnya daripada melarikan diri ke lautan pada akhir kitaran basuh. 

Ia akan tersedia dalam mesin basuh Samsung terpilih di Eropah bermula pada separuh kedua 2023, dan juga boleh dibeli secara berasingan dan digunakan pada mana-mana mesin basuh di pasaran, tanpa mengira jenama.

Inovasi dobi terbaharu Samsung akan memudahkan pengguna mengurangkan sisa alam sekitar untuk tahun-tahun akan datang. Begitu juga dengan waranti 20 tahun mesin basuh dan peti sejuknya yang terkemuka di kelasnya. Meliputi teknologi penyongsang digital perkakas, jaminan membuka pintu untuk pengurangan sisa tambahan dengan memanjangkan jangka hayat mesin basuh dan peti sejuk Samsung. 

Peti sejuk yang dipesan lebih dahulu juga menampilkan panel pintu yang boleh disesuaikan yang menyokong penggunaan lebih lama dengan membenarkan pengguna mengemas kini reka bentuk perkakas sedia ada mereka dengan mudah dan bukannya menggantikannya dengan yang baharu.

Melalui kerjasama rapat, penemuan teknologi dan komitmen untuk menjadi jenama perkakas yang paling cekap tenaga di dunia, Samsung menyasarkan untuk menerajui jalan ke arah masa depan yang lebih mampan. Lawati Samsung.com untuk mengetahui lebih lanjut tentang inovasi mementingkan alam sekitar yang dipamerkan oleh Samsung di CES 2023.

Source link

Leave A Reply
Bitcoin (BTC) RM303,712.95
Ethereum (ETH) RM16,521.84
Tether (USDT) RM4.71
BNB (BNB) RM2,771.74
USDC (USDC) RM4.71
XRP (XRP) RM2.30
BUSD (BUSD) RM4.56
Cardano (ADA) RM1.81
Solana (SOL) RM634.33
Dogecoin (DOGE) RM0.585958
Polkadot (DOT) RM27.15
Polygon (MATIC) RM2.71
Lido Staked Ether (STETH) RM16,517.08
Shiba Inu (SHIB) RM0.000086
Dai (DAI) RM4.71
TRON (TRX) RM0.564971
Avalanche (AVAX) RM121.60